FAQ

Her vil ofte stilte spørsmål bli besvart. Finner fremdeles ikke svar på det du lurer på? Kontakt oss via: info@metrocon.no

Generelt

Q: Hva er Metrocon?

A:  Om oss

Q: Når er Metrocon?

A: Metrocon 2018 holdes den 03-04. November.

Q: Hvor er Metrocon?

A: Vi holder til på Stavanger Forum

Q: Hvordan kjøper jeg billett?

A: Trykk Kjøp Billett i meny

Q: Kan jeg få refundert billetten min?

A: Dessverre er det ikke vi i Stavangercons som administrerer dette, der alt går via billettservicens system. Generelt sett er det ikke returrett, men vi godtar videresalg av billett.

Cosplay konkurransen

Q: Hvordan melder jeg meg på Cosplay konkurransen?

A: Dere kan melde dere på via “påmelding” via vår meny.

Q: Jeg klarer ikke å laste opp et ønsket bilde. Hva skyldes det?

A: Bildet må være i JEPG eller i PNG format og under 5 Mb. Om du skulle ha videre problemer, send bildene inn på stavangercon@gmail.com og vi vil legge
det inn manuelt for deg.

Q: Kan vi melde oss på som en gruppe?

A: Nei. Meld dere på hver for seg, men spesifiser gjerne i beskrivelsen om hvem du vil kunne stå på scenen sammen med under gruppe delen av showet.

Q: Hva er gruppe delen i showet?

A: Når alle i den bestemte gruppen har fått posert hver for seg, samles gruppen på scenen sammen etterpå for bilder. Hvordan dette skal foregå på scenen blir nøye demonstrert før selveste konkurransen.

Q: Hvor mye skal jeg fylle inn i beskrivelsen?

A: Et par avsnitt om hvordan kostymet ble laget og hvorfor du valgte akkurat DENNE figuren. Maks en halv A4 side.

Props/Våpen

Q: Får jeg lov å ta med replika, blank og andre harde våpen til arrangementet?

A: På de fleste cons i Norge er det ikke tillatt med våpen som er replikert av ekte vare. Våpen som er helt tydelig kjøpt fra leketøys butikker kan derimot variere
Men for å være på den helt sikre siden, er det anbefalt å sende inn en mail med bilde av objektet

  1. Det er ikke lov å gå rundt med våpen som kan stride med §9-1 i Våpenforskriften:Det er forbudt å erverve, eie eller inneha elektrosjokkvåpen, pepperspray og andre selvforsvarsmidler med tilsvarende virkning, springkniver, batangakniver, stiletter, slåsshansker, batonger, karatepinner, kastestjerner, blåserør for utskyting av piler eller andre gjenstander, spretterter eller andre tilsvarende særlig farlige gjenstander uten aktverdig formål og som fremstår som voldsprodukter.Dette vil si de fleste våpen som kan oppfattes truende.
  2. Vi kan ordne med lagring av våpen som strider med punkt 1, for å kun bruke det i cosplaykonkurranssen eller photoshoot.
  3. Ved uforsvarlig bruk av gjenstander vil føre til ummiddelbar lagring av sagt gjennstand som vil bli utlevert ved connets slutt eller vedkommende forlater connet.
  4. Plastikk, foam, lett tre, uskarpe gjennstander er generelt lov, med forbehold om unntak.
  5. Ved spørsmål om spesifikke gjennstander eller props er tillat, vennligst send mail til vår sikkerhetssjef: simenberlandknutsen@gmail.com

Alle våpen vil bli sjekket i døra, og våpen vi anser som farlige vil bli konfiskert. Vennligst spør Info Desk ang. returnering av våpen/props på slutten av dagen, eller når du forlater connet.

Q: Jeg vil ha mitt våpen sjekket uansett før connet! Hvor gjør jeg dette?

A: Send en mail med bilde og informasjon om medbrakt props til vår sikkerhetssjef for hans vurdering: 

simenberlandknutsen@gmail.com

Rules of Consent

Q: Kan jeg ta bilder av cosplayere/gjester?

A: Bilder av cosplayere/gjester i en gruppe er tillatt, menå ta bilder av en spesifikk person krever at du spør om tillatelse først.

Q:Når er det greit å ta bilder av cosplayere/gjester:

A:
– Etter du har spurt om tillatelse og det er innvilget.
– Hvis cosplayeren/gjesten(e) allerede poserer for fotografer, se deg rundt og gjerne spør både fotografere og modellene om du kan ta et også.

Når er det IKKE er greit å ta bilder:
– Hvis cosplayere sitter og spiser.
– Hvis de ikke er 100% i kostymene sine.
– Hvis de ser opptatte ut.
– Hvis de ikke har gitt tillatelse.

Vær så snill og følg disse retningslinjene slik at både dere som fotograf og cosplayere får et hyggelig opphold på Metrocon.

Q: Jeg vil ta på en cosplayer sitt kostyme!!

A: Please do not touch cosplayers without a clear yes or no answer. But also remember if you are allowed to touch, be really careful.
Many cosplayers puts a lot of hard work into these crafts, but sometimes they are not sturdy enough for the human thouch.

Q: Glomping?!

A: Absolutt ikke uten et tydelig JA eller NEI først.
Glomping har skadet cosplayere og vi ser til at Metrocon skal være et trygt sted for både cosplayere og gjester.

Q: Free-hug?!

A: Hvis du har invitasjon til å gi/få.
Dette kan tydelig sees om personen åpner armene sine for deg eller ei.

Generelt Sikkerhet

Q: Mitt kostyme er stort/klumsete/vanskelig å se i/etc og jeg trenger hjelp å komme meg opp, rundt på scenen og ned. Har dere noen som kan hjelpe?

A: Vi tar våre cosplayeres sikkerhet veldig høyt ved tanke på scenens mål og høyde og tilbyr assistenter til den hjelp som måtte trenges. Bare ta kontakt med oss under informasjonsmøtet før konkurransen og vi skal av beste evne hjelpe så godt vi kan for å gjøre din tid på scenen kjekk og uten ulykker.

Q: Vi trenger medisinsk hjelp! Hvem ser vi etter?

A: Om dere er i nærheten av vår informasjonsdesk, så er det også vår medicdesk. Om ulykker eller henvisninger skjer utenfor dette området, så er våre guardsmen trente i førstehjelp og service for å hjelpe. Guardsmen vil være merket med et rødt bånd rundt armen. Skulle det oppstå en krisesituasjon, ring 113.

Sist men ikke minst!

1. Husk å drikke masse vann.
2. Husk å spise.
3. Husk å dusje.

Utvikling & design av Vecora